FL OG 01Voor het gebruik van het Free Lock-systeem in combinatie met een orthese (ondersteunende voorziening), is een speciale variant ontwikkeld: Free Lock Orthese Grip (FL-OG). Deze heeft een dusdanige vorm, dat het systeem aan de onderzijde van een hand- of armorthese kan worden bevestigd.

De Free Lock OG heeft geen eigen polsunit en is daarom op exact de juiste afstand en hoogte onder de ortheseschaal te bevestigen.

 

 

Free Lock KidsVoor het gebruik van het Free Lock-systeem bij prothesen voor kinderen, wordt vaak de Free Lock Orthese Grip (FL-OG) ingezet. Deze is korter, compacter en lichter dan de Free Lock Prothese Grip (FL-PG). In combinatie met een op maat te maken adapter, kan deze dan eventueel aan de voorzijde prothese worden bevestigd. 

Als u interesse heeft in deze versie, graag overleg vooraf ivm. maatwerk adapter!

Free Lock Kids 04

Free Lock Kids

Free Lock Kids

Free Lock Kids

 

Maatwerk adapters voor Free Lock OG Kids (FL-OG-CONNECT)

Een Free Lock OG is oorspronkelijk bedoel om onder een orthesekoker of -schaal te bevestigen. Om de FL OG aan de voorzijde van een prothese te bevestigen, dient er een speciale adapter te worden gebruikt. Er zijn twee versies leverbaar:

FL-OG-CONNECT-1

FL OG Connect01 01 FL OG Connect01 02
Deze maatwerkadapter is de kortse en lichtste variant, gemaakt van hoogwaardig aluminium.Deze adapter heeft geen mogelijkheid om de adductie-hoek in te stellen. Wel wordt de Free Lock OG met deze adapter met een lichte dorsaalflexie op het stuur uitgelijnd.

 

De adapter is naar wens leverbaar met inwendige draad M12x1.5 of een draadeind M12x1.5. Ook is het mogelijk deze adapter in een (aluminium) buis met binnendiameter 26mm te bevestigen.

FL-OG-CONNECT-2

FL OG Connect02 01
FL OG Connect02 02FL OG Connect02 02

Deze tweedelige maatwerkadapter heeft de mogelijkheid om de hoek in te stellen om de Free Lock optimaal te kunnen uitlijnen op het handvat/stuur. Het betreft een aluminium deel en een deel van hoogwaardige POM-kunststof. Ook met deze adapter wordt de Free Lock met een lichte dorsaalflexie op het stuur uitgelijnd.

De adapter is naar wens leverbaar met inwendige draad M12x1.5 of een draadeind M12x1.5. Ook is het mogelijk deze adapter in een (aluminium) buis met binnendiameter 26mm te bevestigen.