Free Lock HistorieHet Free Lock-systeem bestaat al ruim 25 jaar. Midden jaren negentig werd, in samenwerking met de projectgroep 'Motor Mobiliteit voor Gehandicapten', de eerste versie ontwikkeld. Deze was speciaal bedoeld voor motorrijders met een functiebeperking aan armen en handen.

Tegenwoordig is het Free Lock-systeem een hoogwaardig orthopedische voorziening die voor meer doeleinden wordt ingezet dan alleen motor- of scooterrijden. Zo wordt het systeem ook gebruikt door wielrenners en mountainbikers met een functiebeperking. Er worden prachtige resultaten gehaald op zowel amateur- als professioneel niveau, waaronder meerdere paralympische medailles en wereldkampioenschappen.

Free Lock werd bedacht en ontwikkeld door Wilfred Mijnheer van Stel Orthopedie BV. Sinds 1995 heeft het systeem een grote ontwikkeling doorgemaakt en elke nieuwe versie bevat weer de nieuwste inzichten op het gebied van materialen, veiligheid en nieuwe mogelijkheden.

Groepsfoto MMvG

De projectgroep 'Motor Mobiliteit voor Gehandicapten' werd opgericht in 1995 om mensen met een lichamelijke beperking mogelijkheden te bieden om te kunnen motorrijden. Het is een wereldwijd uniek samenwerkingsverband tussen overheden en bedrijven en het heeft de afgelopen 25 jaar vele honderden motorrijders (weer) op weg geholpen. Zowel de wettelijke toelating als het aanpassen van de motor, een rijopleiding en eventueel een orthopedisch hulpmiddel worden via dit project aangeboden.

De projectgroep MMvG bestaat uit de volgende bedrijven: Lukens Tuning Service, Koops Novl Opleidingen en Stel Orthopedie. Er wordt binnen deze projectgroep zeer nauw samengewerkt met het CBR en de RDW.

Kijk voor meer informatie op www.mmvg.nl